Nieuws Gasselterveld

Zwemplas Gasselterveld druk tijdens zomerse dagen
Staatsbosbeheer | 13-07-2022

Tijdens zomerse dagen komen veel mensen verkoeling zoeken bij de zwemplas in het Gasselterveld. Het kan daarom druk worden op de parkeerplaats bij de zwemplas en op de toegangswegen. Op het parkeerterrein bij het Gasselterveld geldt betaald parkeren. Bezoekers kunnen online via www.hetgasselterveld.nl een parkeerplek reserveren en betalen. Betalen ter plekke kan online via www.hetgasselterveld.nl of bij de betaalautomaat met een bankpas.

Het parkeerterrein Gasselterveld biedt ruimte aan maximaal ongeveer 1.800 auto’s. Tijdens zomerse dagen zet Staatsbosbeheer verkeersregelaars in. Bezoekers wordt verzocht hun aanwijzingen op te volgen en te parkeren in de daarvoor aangewezen parkeervakken. Bezoekers hebben van 6.00 uur tot 22.00 uur toegang tot het parkeerterrein. Uitrijden kan altijd. Er wordt met camera’s toezicht gehouden op het parkeerterrein.

Mochten de parkeerplaatsen helemaal vol zijn, dan wordt dit gecommuniceerd via www.hetgasselterveld.nl en via de social media van de gemeente Aa en Hunze, Staatsbosbeheer en provincie Drenthe. In de bermen langs de toegangswegen geldt een parkeerverbod. Hierbij is een wegsleepregeling van kracht.

Als alle beschikbare parkeerplaatsen vol zijn dan sluit de gemeente de toegangswegen af. Zo blijven deze toegankelijk voor de hulpdiensten. Een alternatieve zwemplek is dan te vinden op www.zwemwater.nl.


Betaald parkeren vanaf 1 april 2022
Staatsbosbeheer | 09-12-2021

Voor het parkeerterrein bij zwemplas Gasselterveld geldt tussen 1 april en 1 oktober betaald parkeren. U betaalt dan 2 euro per uur of 6 euro voor een dagkaart parkeren tijdens het hoogseizoen. U kunt via het reserveringssysteem een parkeerplek reserveren. U heeft van 6.00 uur tot 20.00 uur toegang tot het parkeerterrein. Uitrijden kan na betaling altijd. Er wordt met camera’s toezicht gehouden op het parkeerterrein.

Korte video met uitleg werking parkeersysteem: